OEM INFO 1/2024

Vážení obchodní priatelia,

s potešením vám predstavujem prvé tohtoročné vydanie nášho firemného bulletinu INFO. Časopis vychádza pravidelne už 16 rokov a za ten čas sa stal veľmi obľúbeným a dôležitým nástrojom komunikácie spoločnosti OEM Automatic so svojimi zákazníkmi a partnermi. V krátkosti v ňom predstavujeme užitočné informácie, novinky a aplikácie z oblasti komponentov pre priemyselnú automatizáciu.
V minulom roku priemyselná výroba mierne poklesla a priemysel naďalej trápia rovnaké problémy ako v predchádzajúcom roku. Slabý zahraničný a domáci dopyt stále pretrváva. Výhľad do budúcnosti je však pre české a slovenské podniky optimistickejší. Očakáva sa rast a dobrou správou je, že medziročná inflácia klesla a po viac ako dvoch rokoch sa výrazne znížila.

Tlak na vyššiu efektívnosť, nižšie náklady a lepšiu konkurenčnú výhodu sa neustále zvyšuje a transformácia priemyselného prostredia prostredníctvom Priemyslu 4.0 a IoT ponúka nielen výrazné zvýšenie produktivity, ale aj nové príležitosti pre inovácie a udržateľný rozvoj. IoT zohráva kľúčovú úlohu pri optimalizácii výrobných procesov. Vďaka prepojeniu zariadení je možné monitorovať a zhromažďovať údaje v reálnom čase a mať informácie na monitorovanie všetkých zariadení, identifikáciu potenciálnych problémov a predpovedanie porúch. Tým sa zabezpečí efektívnosť výroby a znížia sa náklady na údržbu, opravy a prestoje. Preto vrelo odporúčam zaujímavý článok v časopise venovaný technológiám LPWAN a LoRaWAN.

Koncom minulého roka sme nadviazali spoluprácu s ďalším zaujímavým a inovatívnym nemeckým výrobcom kompaktných nástenných alebo strešných priemyselných chladiacich jednotiek, spoločnosťou Seifert Systems. Ide o doplnenie nášho špecializovaného produktového portfólia zameraného predovšetkým na výrobcov rozvádzačov. Viac informácií o výrobku a prehľad aplikácií nájdete vo vnútri tohto časopisu.
Opäť spomeniem možnosť a výhody nákupu výrobkov online prostredníctvom e-shopu. Ako registrovaný zákazník potom môžete využívať jednoduchú a efektívnu správu svojich objednávok a kedykoľvek konzultovať náš sklad v Zdiboch.

Dovoľte mi, aby som vás všetkých pozval na Deň automatizácie OEM Aztomatic, ktorý organizujeme v 22. mája v Trnave od 9:00 do 14:00. Môžete sa tešiť na ukážky nákladných vozidiel s výrobkami Socomec a WIKA. K dispozícii budú aj ďalšie zaujímavé funkčné expozície od našich dodávateľov. Zabezpečené bude aj občerstvenie s nápojmi. V prípade záujmu kontaktujte našich obchodných zástupcov alebo priamo kanceláriu v Trnave.

Prajem vám úspešné zvládnutie všetkých vašich pracovných povinností.
Teším sa na prípadné osobné stretnutie a ďalšiu spoluprácu.

S úctou

Ing. Jan Drlík
Riaditeľ OEM Automatic
Česká a Slovenská republika

Celé vydanie nájdete tu:

OEM Info
Kontakt
Nataliya Mykyta

Interná podpora predaja

+421 332 400 160

Poslať e-mail Poslať e-mail

Zákaznícky servis

Kontaktujte nás:

phone +421 332 400 160

Poslať e-mail Poslať e-mail